Naar inhoud
Missie

Missie

De missie van John is ‘duurzaam gezonder leven en de opgroeiende generaties een gezonder perspectief bieden’.

We hebben ons de laatste 70 jaar in alle westerse landen over de wereld een ziekmakende en zelfs dodelijke leefstijl mix aangemeten, die te meten is in wat de WHO noemt, een wereldwijde overgewicht en obesitas epidemie, diabetes epidemie, dementie epidemie en inactiviteitsepidemie.

Toch meld de WHO dat we nu weten dat 80% van alle chronische aandoeningen leefstijl gerelateerd zijn en dus te voorkomen zijn. Er is dus een enorm gezondheidspotentieel wat we zo goed als collectief laten liggen.

Niet alleen de oorzaken zijn aan te wijzen en duidelijk, ook de oplossingen daar is de wetenschap het over eens. Volgens de WHO leiden de meeste mensen aan een gebrek aan ‘Health literacy’, een gebrek aan effectieve kennis over gezond leven, om überhaupt gezonde keuzes te kunnen maken. Het is schrijnend dat we deze kennis, die er wel is, niet structureel delen, ook nog steeds niet aan onze jeugd.

In de 40 jaar dat John actief is in de leefstijl- en preventiesector doet hij doorlopend onderzoek en heeft hij de Health Management formule ontwikkeld. Een gemakkelijk te begrijpen, compacte formule, waarmee een preventie beweging in gang is gezet.

Particulieren kunnen kennis opdoen met deze formule in de zogenaamde SWITCH programma’s. Professionals in de zorg, onderwijs en in sport en fitness spelen volgens John een cruciale rol in bewustwording en begeleiding naar gezonder leven, want het bereiken van mensen doe je in de wijk, in het dorp en in de stad. Voor professionals is de Healthy Lifestyle, Healthy Ageing coach opleiding ontwikkeld en de professionals kunnen lokaal steunpunt worden om de informatie en de programma’s zelf in de regio uit te dragen. Bedrijven kunnen de bewustwording en begeleiding faciliteiten met de Health Management workshop en de SWITCH programma’s.

John is zelf al ruim 40 jaar actief, geeft de coach opleiding zelf, coacht mensen op gebied van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap, gezondheid, afvallen, burnout preventie en meer. Tevens ontwikkeld hij doorlopend ondersteunende tools en protocollen voor coaches en verzorgt hij de Health management workshop bij bedrijven.

John is auteur van 4 boeken en projectleider van het Europese New Health project, waarin een ‘Leefstijl als medicijn’ video documentaire, met steun van de Europese Unie, het www.new-health.eu project (in 9 talen).

“Iedereen kan persoonlijk groeien, gezonder leven en meer genieten van het leven, de meesten van ons hebben alleen een beetje inspiratie en ondersteuning nodig” aldus John.

John met Deepak Chopra

Deepak Chopra verblijdde ons , na jaren niet in Nederland te zijn geweest, op 7 juni met een bezoek. Chopra is een Indiaas-Amerikaanse arts, auteur en spreker, bekend om zijn werk op het gebied van alternatieve geneeskunde en spirituele gezondheid. Hij werd geboren in 1946 in New Delhi, India, en emigreerde later naar de Verenigde Staten, waar hij aanvankelijk carrière maakte als endocrinoloog.

Bekijk het hele blog artikel